Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zalm-geitenkaasrollade

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 200 g
  • geitenkaas 200 g
  • appelen 0.25
  • bieslook 1 plantjes
  • honing 1 eetl.
  • peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de appel in kleine blokjes
Bereiding (5 min. + 15 min.)
  1. Meng de kaas met appel, bieslook en honing. Kruid met peper.
  2. Maak de sushirol: leg een vel huishoudfolie op het werkblad. Bekleed met zalm, maar zorg dat de sneetjes overlappen en een rechthoek vormen. Hou onderaan 5 cm folie vrij.
  3. Schep de kaas op de onderste helft van de zalm. Maak een strakke rol, zonder de folie mee in te rollen. Span de uiteinden aan en zet 2 uur in de koelkast.
  4. Verwijder de folie en snij de rol in gelijke plakken.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vetten 16 g
Verzadigde vetzuren 8.3 g
Koolhydraten 4.9 g
Suikers 4.5 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 19.2 g
Zout 2 g