
Yakitorischotel met oosterse rijstsalade en gegrilde aubergines
Ingrediënten
- oosterse brochettes (Yakitori) 8
- aubergines 4
- munt 1 plantjes
- knoflook 3 teentjes
- sjalotten 3
- basmati-jasmijnrijst 250 g
- palmsuiker 4 eetl.
- wittewijnazijn 1.5 dl
- olijven 7 eetl.
- gemalen koriander 1 koffiel.
- gemberpoeder 1 snuifjes
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Hak de muntblaadjes grof.
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en kruid met de munt, de gember en de koriander.
- Snij intussen de aubergines in repen van 1 cm.
- Snipper de teentjes knoflook en de sjalotten fijn.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de wittewijnazijn en de palmsuiker toe en laat tot de helft inkoken.
Bereiding (15 min.)
- Bestrijk de aubergines aan beide kanten met 4 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Grill 5 min. aan beide kanten op een hete barbecue.
- Grill de brochettes 2 à 3 min. aan elke kant op de hete barbecue tot ze mooi gegrild en gaar zijn.
Afwerking
Verdeel de rijst over een schotel en leg er de gegrilde aubergines op. Lepel er de siroop over en serveer met de brochettes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
821 kcal
Vetten
32.2 g
Verzadigde vetzuren
5.7 g
Koolhydraten
84.9 g
Suikers
31.6 g
Vezels
10.7 g
Eiwitten
42.2 g
Zout
2 g
Tip
Slecht weer? Bak de brochettes in een grillpan of 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Grill de auberginerepen in een grillpan of bak ze 15 à 18 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.