
Wraps met quinoaballetjes en dille-veganaise
Ingrediënten
- prinsessenbonen 300 g
- gele courgettes 2
- lente-uitjes 4
- dille 1 plantjes
- gember (vers) 2 cm
- eieren 1
- plantaardig alternatief voor room op basis van soja 2 eetl.
- quinoa 150 g
- wraps 4
- mosterdzaad 1 koffiel.
- zonnebloemolie 2.5 dl
- olijfolie 2 eetl.
- appelazijn 1 koffiel.
- gerookt paprikapoeder 0.5 koffiel.
- komijnpoeder 0.5 koffiel.
- korianderpoeder 0.5 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.
- Roer ondertussen het ei los.
- Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.
- Rasp de gember.
- Snij de courgettes in de lengte in dunne slierten.
- Meng het roomalternatief met de appelazijn en de mosterd. Voeg dan al roerend en in een langzame straal de zonnebloemolie toe en meng tot een lobbige veganaise. Voeg de dille toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng het ei met de quinoa, de lenteuitjes, de gember, het paprika-, komijn- en korianderpoeder. Kruid met zwarte peper en zout.
- Vorm balletjes ter grootte van een pingpongballetje en leg in een ovenschaal. Bak 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grillpan en bak de sliertjes courgette tot ze mooi gegrild zijn aan beide kanten.
- Kook de boontjes 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Warm de wraps even op in een hete pan tot ze soepel zijn.
- Leg op elke wrap wat gegrilde courgette, boontjes, quinoaballetjes en een lepel van de veganaise. Rol stevig op en snij in 2.
Afwerking
Serveer eventueel met de rest van de boontjes en de courgette.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
629 kcal
Vetten
35.5 g
Verzadigde vetzuren
4.7 g
Koolhydraten
58.4 g
Suikers
6.8 g
Vezels
7.5 g
Eiwitten
15.4 g
Zout
1.6 g