Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wraps in de oven met courgette en tomaten-olijvensaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • Ganda-ham 80 g
  • courgettes 1
  • wortelen 2
  • basilicum 4 takjes
  • ontpitte groene olijven 2 eetl.
  • parmezaanschilfers 80 g
  • volkorenwraps 6
  • pastasaus Pecorino-Look 340 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de ongeschilde courgette en de wortelen in dunne staafjes.
  2. Versnipper de gandaham.
  3. Hak de olijven grof.
  4. Pluk de blaadjes van het basilicum en scheur grof.
Bereiding (15 + 35 min)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan of kookpot en stoof de courgette en wortelen ± 15 min. op een zacht vuur tot ze net gaar zijn. Kruid lichtjes met zwarte peper en zout.
  3. Bestrijk elke wrap met de pastasaus en verdeel er de groenten, de hamsnippers en de olijven over. Rol dicht en leg mooi naast elkaar in een ovenschaal.
  4. Bak de wraps 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven tot ze lichtjes gebruind en krokant zijn.
  5. Haal uit de oven en werk af met het basilicum en de parmezaan.
Afwerking

Serveer met een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vetten 22.6 g
Verzadigde vetzuren 6.8 g
Koolhydraten 50.4 g
Suikers 8.5 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 25.2 g
Zout 5.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294