Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wrap met oosters koolslaatje en tijgergarnalen

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gepelde, gegaarde tijgergarnalen (gamba’s) 200 g
  • sojascheuten 100 g
  • wortelen 2
  • Chinese kolen 0.5
  • limoenen 2
  • koriander 1 plantjes
  • knoflook 2 teentjes
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • volkorenwraps (volkoren) 4
  • olijfolie 2 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • sojasaus (shoyu) 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verwijder de harde kern uit de Chinese kool en snij de rest in dunne sliertjes.
  2. Snij de wortelen in heel dunne staafjes.
  3. Hak de korianderblaadjes grof.
  4. Snipper de teentjes knoflook fijn.
  5. Rasp de schil van 1 limoen (niet het wit). Pers beide limoenen.
Bereiding (35 min.)
  1. Meng de Chinese kool met de wortelstaafjes, de sojascheuten en de helft van de koriander.
  2. Voeg de sojasaus, de appelazijn en 1/2 koffiel. zout toe en meng goed. Kruid met zwarte peper.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg het knoflook en de garnalen toe. Meng onder elkaar en bak max. 1 min. Voeg de helft van het limoensap en van de zeste toe. Neem van het vuur en kruid met een beetje zout en zwarte peper.
  4. Roer de rest van het limoensap, van de zeste en van de koriander onder de yoghurt.
  5. Verdeel een beetje koolsalade over de wraps en leg er de garnalen op. Rol op en snij in 2.
Afwerking

Serveer met de rest van de salade en lepel er wat limoendressing over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vetten 9.1 g
Koolhydraten 41.3 g
Eiwitten 20.1 g