Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wortelsoep met koriander

Vegetarisch minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 4
  • preien 1
  • koriander 0.5 plantjes
  • gember 2 cm
  • uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • kokosmelk 4 dl
  • groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 6 dl heet water) 6 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • gemalen koriander 1 koffiel.
  • gemalen komijn 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de wortelen in stukken.
  2. Hak de uien en de prei grof.
  3. Rasp de gember.
  4. Hak de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof.
  5. Snipper het knoflook fijn.
Bereiding (10 min. + 35 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de uien, het knoflook, de koriandersteeltjes, de gember, de komijn en de gemalen koriander 10 min. glazig op een zacht vuur.
  2. Voeg de prei en de wortelen toe en meng goed.
  3. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat ± 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. afgedekt garen.
  5. Mix de soep glad. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Lepel de soep in 4 kommen en bestrooi met de verse korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 303 kcal
Vetten 24.2 g
Verzadigde vetzuren 14.9 g
Koolhydraten 14.4 g
Suikers 9.2 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 4.4 g
Zout 1.4 g