
Wok van boekweitnoedels, seizoensgroenten en pindakaas
Ingrediënten
- seizoensgroenten (vb. wortelen, paprika, courgette, bloemkool …) 800 g
- lente-uitjes 1 bosjes
- citroensap 1 eetl.
- gember (vers) 2 cm
- uien 1
- knoflook 3 teentjes
- boekweitnoedels 400 g
- sesamzaad 2 eetl.
- cashewnoten 3 eetl.
- pindakaas 3 eetl.
- ahornsiroop 1 eetl.
- geroosterde sesamolie 2 eetl.
- alternatief voor sojasaus op basis van kokos 6 eetl.
- kurkuma 1 koffiel.
- chilipoeder 0.5 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de ui in dunne halvemaantjes en pers de teentjes knoflook.
- Snij alle groenten in grove stukken.
- Snipper de lente-uitjes fijn en hou het wit en het groen apart.
- Hak de cashewnoten grof.
- Rasp de gember.
Bereiding (15 min. + 30 min. + 2 min.)
- Verhit de sesamolie in een grote pan of wok en stoof hierin de ui en het knoflook glazig.
- Voeg het wit van de lente-ui toe samen met de groenten. Laat afgedekt stoven tot alle groenten beetgaar zijn. Voeg op het einde de cashewnoten toe.
- Meng ondertussen de pindakaas, het alternatief voor sojasaus, de ahornsiroop, het citroensap, de kurkuma, het chilipoeder en de gember tot een glad sausje. Voeg naar smaak eventueel nog zwarte peper en zout toe.
- Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Meng de noedels onder de groenten en voeg het sausje toe.
Afwerking
Verdeel de wok over vier diepe borden of kommen en werk af met de sesamzaadjes en het groen van de lente-uitjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
736 kcal
Vetten
24.5 g
Verzadigde vetzuren
3.8 g
Koolhydraten
98.6 g
Suikers
25 g
Vezels
10.5 g
Eiwitten
25.1 g
Zout
2.7 g