Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Witloofslaatje met gegrilde portabella’s en dragon-amandelcrumble

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • stronken witloof 3
  • portabella’s 2
  • daikonkiemen 50 g
  • granaatappelen 1
  • gepelde amandelnoten 3 eetl.
  • dragon (vers) 4 takjes
  • mosterd 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • ciderazijn 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de portabella’s in de lengte in dunne plakjes.
  2. Rooster de amandelen goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak fijn (dat gaat makkelijk als je ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  3. Snipper de dragonblaadjes fijn en meng met de fijngehakte amandelen.
  4. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
  5. Snij de witloofstronken in 2, verwijder de harde kern en snipper de blaadjes fijn. Meng met de daikonkiemen.
Bereiding (35 min.)
  1. Vet een grillpan lichtjes in met 1 eetl. olijfolie en verhit de pan. Gril de plakjes portabella aan beide kanten tot ze bruine streepjes hebben.
  2. Meng de mosterd met de appelazijn en 3 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Roer de dressing onder het witloofslaatje.
  3. Verdeel het slaatje over borden of kommetjes en leg er de gegrilde plakjes portabella op. Bestrooi met de dragon-amandelcrumble en de granaatappelpitjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 252 kcal
Vetten 19.8 g
Koolhydraten 11.3 g
Eiwitten 6.2 g