Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wintertaboulé met veldsla, appel, cranberry en citroen

Bijgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • quinoa 150 g
  • gedroogde veenbessen 50 g
  • appelen 2
  • citroenen 1
  • rode uien 0.5
  • veldsla 250 g
  • knolselders 0.5
  • ras el hanout
  • zout
  • koolzaadolie 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de appelen in blokjes.
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers.
  3. Snipper de halve rode ui en de veldsla fijn.
  4. Snij de halve knolselder in fijne blokjes.
Bereiding (10 min. + 35 min.)
  1. Spoel de quinoa in een vergiet.
  2. Kook daarna zachtjes 10 à 12 min. in lichtgezouten water (volumeverhouding 1 op 1).
  3. Zet het vuur uit, doe het deksel op de pan en laat rusten.
  4. Was de veldsla en hak fijn.
  5. Hak de cranberrybessen en halve rode ui fijn.
  6. Schil de appelen en hak in blokjes.
  7. Pers een citroen en rasp wat zeste.
  8. Schil de knolselder en hak in blokjes.
  9. Bak de knolselderblokjes kort aan (zo blijven ze beetgaar) in enkele eetlepels koolzaadolie.
  10. Kruid ze met zout en ras el hanout en laat afkoelen.
  11. Meng de quinoa met de zeste, groenten en fruit. Proef en kruid af.
  12. Voeg eventueel nog wat citroensap en koolzaadolie toe en serveer.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vetten 7.8 g
Verzadigde vetzuren 1.1 g
Koolhydraten 48.6 g
Suikers 17.2 g
Vezels 9.5 g
Eiwitten 9.5 g
Zout 0.2 g