Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Winterse minestrone met raapjes en wortelpeterselie

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelpeterselies 2
  • raapjes 2
  • wortelen 2
  • preien 1
  • posteleinen 1 bosjes
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • aardappelen 2
  • parmezaan (blok) 50 g
  • korte pasta (bv. rosmarino) 60 g
  • passata (gezeefde tomaten) 400 g
  • groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de raapjes en de wortelpeterselies en snij in blokjes van ± 1,5 cm.
  2. Snij de wortelen in blokjes van ± 1 cm.
  3. Snipper de ui, de teentjes knoflook en de prei fijn.
  4. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
Bereiding (1 u.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote stoofpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Kruid met de tijm.
  2. Voeg de raapjes, de wortelpeterselies, de prei en de wortelen toe en stoof 5 min.
  3. Giet er de passata en de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat ± 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Voeg de pasta en de aardappelen toe en laat nog 15 min. sudderen.
  5. Rasp ondertussen de parmezaan en trek de posteleinblaadjes van de steeltjes.
  6. Mix de blaadjes postelein en 2 eetl. olijfolie tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Schep de minestrone in diepe kommen. Werk af met de parmezaan, een lepel posteleinsaus en eventueel een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 320 kcal
Vetten 15 g
Verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 29.1 g
Suikers 10.7 g
Vezels 5.9 g
Eiwitten 14.3 g
Zout 3.3 g