
Winterse minestrone met raapjes en wortelpeterselie
Ingrediënten
- wortelpeterselies 2
- raapjes 2
- wortelen 2
- preien 1
- posteleinen 1 bosjes
- uien 1
- knoflook 2 teentjes
- aardappelen 2
- parmezaan (blok) 50 g
- korte pasta (bv. rosmarino) 60 g
- passata (gezeefde tomaten) 400 g
- groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
- olijfolie 4 eetl.
- tijm (gedroogd) 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de raapjes en de wortelpeterselies en snij in blokjes van ± 1,5 cm.
- Snij de wortelen in blokjes van ± 1 cm.
- Snipper de ui, de teentjes knoflook en de prei fijn.
- Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
Bereiding (1 u.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote stoofpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Kruid met de tijm.
- Voeg de raapjes, de wortelpeterselies, de prei en de wortelen toe en stoof 5 min.
- Giet er de passata en de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat ± 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Voeg de pasta en de aardappelen toe en laat nog 15 min. sudderen.
- Rasp ondertussen de parmezaan en trek de posteleinblaadjes van de steeltjes.
- Mix de blaadjes postelein en 2 eetl. olijfolie tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Schep de minestrone in diepe kommen. Werk af met de parmezaan, een lepel posteleinsaus en eventueel een stukje stokbrood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
320 kcal
Vetten
15 g
Verzadigde vetzuren
4.1 g
Koolhydraten
29.1 g
Suikers
10.7 g
Vezels
5.9 g
Eiwitten
14.3 g
Zout
3.3 g