Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Winterse maaltijdsoep met butternut en spruitjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • spruiten 300 g
  • butternutpompoenen 0.3
  • pastinaken 1
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • kruidentuiltjes (gedroogde tijm en laurier) 1
  • rode uien 2
  • spelt 150 g
  • kippenbouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1 L
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het voetje van de spruitjes en snij ze in 4.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van 1,5 cm.
  3. Schil de pastinaak en snij in plakjes van 1/2 cm dik.
  4. Snij de rode uien in flinterdunne ringen.
  5. Spoel de spelt onder koud water.
  6. Hak de peterselie grof.
Bereiding (15 min. + 45 min.)
  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg de spruitjes, de pompoen, de pastinaak, de rode ui en het kruidentuiltje toe. Laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
  2. Voeg de spelt toe en laat nog 20 min. verder garen.
  3. Kruid de soep met zwarte peper en zout en verwijder het kruidentuiltje.
Afwerking

Verdeel de soep over diepe borden of bowls en werk af met de grofgehakte peterselie en enkele druppels olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vetten 7.6 g
Verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 36.7 g
Suikers 6.3 g
Vezels 9.8 g
Eiwitten 9.2 g
Zout 2.7 g