Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Winterse frittata met knolselder

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • knolselders 0.3
  • rode bieten 2
  • pastinaken 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • verse tijm 4 takjes
  • aardappelen 2
  • rode uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • eieren 6
  • geraspte kaas 100 g
  • walnootpitten 1 eetl.
  • geroosterde hazelnoten 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de knolselder, de rode bieten en de pastinaak en snij in blokjes van 1,5 cm.
  2. Snij de rode uien in dunne partjes.
  3. Snipper het teentje knoflook fijn.
  4. Schil de aardappelen en snij in plakjes van 0,5 cm.
  5. Hak de peterselieblaadjes fijn.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (20 min. + 60 min.)
  1. Doe alle groenten, de aardappelen, de rode ui en het knoflook in een ovenschaal en overgiet met de olijfolie. Kruid goed met zwarte peper en zout en zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege even om.
  2. Rits intussen de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Klop de eieren los en meng er de groene kruiden onder.
  4. Hak de walnootpitten en de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt) en meng onder de kaas.
  5. Haal de groenten uit de oven en overgiet met de losgeklopte eieren. Bestrooi met de notenmengeling en zet nog 10 min. in de oven tot de eieren gestold zijn.
  6. Haal de frittata uit de oven en snij in plakken.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 426 kcal
Vetten 26.9 g
Verzadigde vetzuren 9.2 g
Koolhydraten 22.6 g
Suikers 10.2 g
Vezels 8.2 g
Eiwitten 21.3 g
Zout 0.7 g
Tip

Lekker met een gemengde groene salade of de dag erna koud als lunch.