Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wilderijstsalade

Voorgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wilde rijst 200 g
  • seizoensgroenten (pastinaak, rode biet, knolselder...) 1.5 kg
  • knoflook 2 teentjes
  • citroenen 1
  • pompoenpitten 4 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • tahin (sesampasta) 2 eetl.
  • cajunkruiden 1.5 eetl.
  • sumakpoeder 2.5 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  2. Schil intussen de wintergroenen en snij in stukjes.
  3. Plet de knoflookteentjes en pers de citroen.
  4. Rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (10 min. + 60 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de groenten op een bakplaat. Vermeng met look, olijfolie en cajunkruiden. Laat 40 min. roosteren in de oven.
  3. Roer de tahin los met citroensap en 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de geroosterde groenten in een grote schaal. Meng met wilde rijst en pompoenpitten, schenk er de dressing over en bestrooi met sumak.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vetten 28.1 g
Verzadigde vetzuren 4.7 g
Koolhydraten 70.5 g
Suikers 17.9 g
Vezels 19.3 g
Eiwitten 17.9 g
Zout 0.6 g