
Warm perensap met kurkuma en verse aloë vera
Ingrediënten
- perensap 7.5 dl
- verse kurkumawortelen 2 cm
- verse aloë vera 2 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de aloë vera in kleinere stukken van ± 10 cm lang. Snij er de gekartelde randen af. Leg de stukken in een kom en overgiet met koud water. Laat ± 20 min. trekken (zo verwijder je makkelijker het gele sap, dat bitter smaakt en een laxerend effect heeft). Haal uit de kom en dep goed droog.
- Snij de groene schil van de doorzichtige, geleiachtige binnenkant. Spoel eventuele resten van het gele sap weg (je kan de gelei 1 week bewaren in de koelkast of invriezen).
- Rasp de kurkumawortel fijn.
Bereiding (30 min. + 12 min.)
- Verwarm het perensap samen met de kurkuma en de aloë vera.
- Laat ± 10 min. trekken op een heel zacht vuur.
- Giet door een zeefje en verdeel over 4 glazen.
Voedingswaarden