Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Warm perensap met kurkuma en verse aloë vera

Drankje Minder dan 45 min.

Ingrediënten

  • perensap 7.5 dl
  • verse kurkumawortelen 2 cm
  • verse aloë vera 2 eetl.
  • Voorbereiding
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de aloë vera in kleinere stukken van ± 10 cm lang. Snij er de gekartelde randen af. Leg de stukken in een kom en overgiet met koud water. Laat ± 20 min. trekken (zo verwijder je makkelijker het gele sap, dat bitter smaakt en een laxerend effect heeft). Haal uit de kom en dep goed droog.
  2. Snij de groene schil van de doorzichtige, geleiachtige binnenkant. Spoel eventuele resten van het gele sap weg (je kan de gelei 1 week bewaren in de koelkast of invriezen).
  3. Rasp de kurkumawortel fijn.
Bereiding (30 min. + 12 min.)
  1. Verwarm het perensap samen met de kurkuma en de aloë vera.
  2. Laat ± 10 min. trekken op een heel zacht vuur.
  3. Giet door een zeefje en verdeel over 4 glazen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon