Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Volkoren zuurdesembrood met quinoameel

Ontbijt meer dan 60 min. 1 brood

Ingrediënten

  • volkoren tarwebloem 300 g
  • quinoameel 200 g
  • zuurdesem (poeder) 2 eetl.
  • zeezout (fijn) 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de tarwebloem, het quinoameel, de zuurdesem en het zout in een grote mengkom. Voeg 3,5 dl lauw water toe.
  2. Kneed het deeg 10 min. krachtig tot je een egaal en elastisch deeg hebt. Bedek met een vochtige keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
  3. Kneed het deeg nog even krachtig. Bedek opnieuw met de keukenhanddoek en laat minstens 3 u. rijzen.
Bereiding (30 min. + 3 u. 30 min. rijzen + 40 à 45 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Leg het deeg op een bakplaat en maak aan de bovenkant enkele inkepingen met een mes. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1766 kcal
Vetten 14.2 g
Koolhydraten 344.3 g
Eiwitten 56.6 g