
Volkoren zuurdesembrood met quinoameel
Ingrediënten
- volkoren tarwebloem 300 g
- quinoameel 200 g
- zuurdesem (poeder) 2 eetl.
- zeezout (fijn) 1 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Meng de tarwebloem, het quinoameel, de zuurdesem en het zout in een grote mengkom. Voeg 3,5 dl lauw water toe.
- Kneed het deeg 10 min. krachtig tot je een egaal en elastisch deeg hebt. Bedek met een vochtige keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
- Kneed het deeg nog even krachtig. Bedek opnieuw met de keukenhanddoek en laat minstens 3 u. rijzen.
Bereiding (30 min. + 3 u. 30 min. rijzen + 40 à 45 min. in de oven + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Leg het deeg op een bakplaat en maak aan de bovenkant enkele inkepingen met een mes. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
1766 kcal
Vetten
14.2 g
Koolhydraten
344.3 g
Eiwitten
56.6 g