Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vietnamese groenterolletjes met zoetzure dip

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 8 stuks

Ingrediënten

  • wortelen 1
  • komkommers 0.25
  • ijsbergsla 8 bladen
  • koriander 1 plantjes
  • rode pepertjes 0.5
  • eieren 4
  • Thaise rijstnoedels (of rijstvermicelli (mihoen)) 100 g
  • rijstvellen (ronde) 8
  • rijststroop (of honing) 1 koffiel.
  • kokosolie 1 eetl.
  • tamari (sojasaus) 3 eetl.
  • rijstazijn 2 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
  2. Klop de eieren los.
  3. Hak de koriander fijn.
  4. Snij de ongeschilde komkommer en de wortel in fijne reepjes.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
  1. Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Gebruik je rijstvermicelli, overgiet die dan met kokend water tot ze onderstaan en laat 3 min. zwellen. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
  2. Meng het pepertje met de tamari, de rijstazijn, de rijststroop en 2 eetl. warm water.
  3. Verhit de kokosolie in een pan en bak de losgeklopte eieren 2 min. Snij de omelet in reepjes.
  4. Dompel de rijstvellen één voor één in een grote kom met lauw water. Leg op een schone keukenhanddoek en dep droog.
  5. Beleg een rijstvel met de fijngehakte koriander, een slablad, reepjes ei, de rijstnoedels of vermicelli en de staafjes wortel en komkommer.
  6. Vouw het rijstvel eerst dubbel en vouw de zijkanten dan naar binnen. Rol stevig op.
Afwerking

Serveer met de dipsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 117 kcal
Vetten 3.9 g
Verzadigde vetzuren 1.9 g
Koolhydraten 14.8 g
Suikers 3.3 g
Vezels 1 g
Eiwitten 5.3 g
Zout 0.9 g