
Vietnamese groenterolletjes met zoetzure dip
Ingrediënten
- wortelen 1
- komkommers 0.25
- ijsbergsla 8 bladen
- koriander 1 plantjes
- rode pepertjes 0.5
- eieren 4
- Thaise rijstnoedels (of rijstvermicelli (mihoen)) 100 g
- rijstvellen (ronde) 8
- rijststroop (of honing) 1 koffiel.
- kokosolie 1 eetl.
- tamari (sojasaus) 3 eetl.
- rijstazijn 2 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
- Klop de eieren los.
- Hak de koriander fijn.
- Snij de ongeschilde komkommer en de wortel in fijne reepjes.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
- Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Gebruik je rijstvermicelli, overgiet die dan met kokend water tot ze onderstaan en laat 3 min. zwellen. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
- Meng het pepertje met de tamari, de rijstazijn, de rijststroop en 2 eetl. warm water.
- Verhit de kokosolie in een pan en bak de losgeklopte eieren 2 min. Snij de omelet in reepjes.
- Dompel de rijstvellen één voor één in een grote kom met lauw water. Leg op een schone keukenhanddoek en dep droog.
- Beleg een rijstvel met de fijngehakte koriander, een slablad, reepjes ei, de rijstnoedels of vermicelli en de staafjes wortel en komkommer.
- Vouw het rijstvel eerst dubbel en vouw de zijkanten dan naar binnen. Rol stevig op.
Afwerking
Serveer met de dipsaus.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
117 kcal
Vetten
3.9 g
Verzadigde vetzuren
1.9 g
Koolhydraten
14.8 g
Suikers
3.3 g
Vezels
1 g
Eiwitten
5.3 g
Zout
0.9 g