Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Veggiepizza met rode biet, geitenkaas en walnoten

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 1 pizza

Ingrediënten

  • bloemkolen 1
  • gestoomde rode bieten 2
  • rucola 100 g
  • oregano (vers) 3 takjes
  • verse tijm 1 takjes
  • zachte geitenkaas (rolletje) 150 g
  • eieren 2
  • geraspte parmezaan 2 eetl.
  • walnootpitten 2 eetl.
  • havervlokken 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en rasp fijn. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en rooster ± 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  3. Hak de rucola en de walnoten grof.
  4. Rits de blaadjes van de takjes oregano en tijm. Snipper fijn.
  5. Klop de eieren los met een vork.
  6. Snij de bieten in dunne plakjes.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
  1. Doe de bloemkool in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.
  2. Meng de geroosterde bloemkool met de havervlokken, de parmezaan, de helft van de verse kruiden en de losgeklopte eieren. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Strijk het bloemkooldeeg in een dunne laag uit op een bakplaat met bakpapier.
  4. Verdeel de plakjes biet over het deeg en verkruimel er de geitenkaas over. Bestrooi met de walnoten en de rest van de verse kruiden. Bak 10 à 12 min. in de hete oven.
  5. Haal uit de oven. Bestrooi met de rucola en besprenkel met de olijfolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1169 kcal
Vetten 77.4 g
Verzadigde vetzuren 28.5 g
Koolhydraten 40.2 g
Suikers 31.5 g
Vezels 24.7 g
Eiwitten 66.1 g
Zout 3.7 g