
Veggiepizza met rode biet, geitenkaas en walnoten
Ingrediënten
- bloemkolen 1
- gestoomde rode bieten 2
- rucola 100 g
- oregano (vers) 3 takjes
- verse tijm 1 takjes
- zachte geitenkaas (rolletje) 150 g
- eieren 2
- geraspte parmezaan 2 eetl.
- walnootpitten 2 eetl.
- havervlokken 1 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snij de bloemkool in roosjes en rasp fijn. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en rooster ± 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Hak de rucola en de walnoten grof.
- Rits de blaadjes van de takjes oregano en tijm. Snipper fijn.
- Klop de eieren los met een vork.
- Snij de bieten in dunne plakjes.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
- Doe de bloemkool in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.
- Meng de geroosterde bloemkool met de havervlokken, de parmezaan, de helft van de verse kruiden en de losgeklopte eieren. Kruid met zwarte peper en zout.
- Strijk het bloemkooldeeg in een dunne laag uit op een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de plakjes biet over het deeg en verkruimel er de geitenkaas over. Bestrooi met de walnoten en de rest van de verse kruiden. Bak 10 à 12 min. in de hete oven.
- Haal uit de oven. Bestrooi met de rucola en besprenkel met de olijfolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
1169 kcal
Vetten
77.4 g
Verzadigde vetzuren
28.5 g
Koolhydraten
40.2 g
Suikers
31.5 g
Vezels
24.7 g
Eiwitten
66.1 g
Zout
3.7 g