Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Veggienuggets met tomatensalade en bieslook-yoghurtdressing

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vegetarische nuggetmix (versmarkt) 480 g
  • krop eikenbladsla 1
  • trostomaten 4
  • citroenen 1
  • bieslook 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • boulotbroden (dikke sneetjes) 4 sneetjes
  • olijfolie 5 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper het bieslook en de sjalotten fijn.
  2. Pers de citroen tot je 1 eetl. sap hebt.
  3. Snij de trostomaten in partjes.
  4. Meng 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Meng de yoghurt met het bieslook, het citroensap en de sjalot en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de nuggets aan alle kanten goudbruin en krokant.
  2. Meng ondertussen de slabladeren met de tomaten en roer er de dressing onder.
  3. Smelt de boter in een pan en bak de sneetjes boulotbrood aan beide kanten goudbruin. Snij in driehoekjes.
Afwerking

Serveer de nuggets met het slaatje en geef er 2 driehoekjes krokant boulotbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vetten 36.5 g
Verzadigde vetzuren 10.8 g
Koolhydraten 49.5 g
Suikers 12.4 g
Vezels 10.6 g
Eiwitten 13.8 g
Zout 2.1 g