
Veggielada's
Ingrediënten
- rode paprika's 2
- limoenen 1
- koriander 1 plantjes
- uien 1
- knoflook 1 teentjes
- zure room 200 g
- geraspte emmentaler 100 g
- tortilla's 4
- tomatenstukjes (brik) 500 g
- rode kidneybonen (blik) 400 g
- maïs (bokaal) 340 g
- tomatenpuree 50 g
- olijfolie 2 eetl.
- gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
- kerriepoeder 1 koffiel.
- gemalen komijn 1 koffiel.
- chilikruiden 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Hak de korianderblaadjes grof.
- Pers de limoen.
Bereiding (45 min. + 20 min. in de oven)
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
- Voeg het fijngesnipperde knoflook, de paprikareepjes en de gedroogde kruiden toe en stoof al roerend 4 min.
- Doe er de tomatenpuree, de tomatenstukjes en een scheutje water bij en laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Voeg de uitgelekte rode bonen en de maïs toe en verwarm nog 2 min.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de saus over de tortilla's en rol op. Leg naast elkaar in een ovenschaal en overgiet eventueel met de rest van de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Meng intussen de zure room met het limoensap.
Afwerking
Werk de tortilla's af met de grofgehakte korianderblaadjes en de zure room.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
669 kcal
Vetten
33.8 g
Koolhydraten
63.4 g
Eiwitten
24.7 g