Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegetarische tajine met aardappelen en wortelen

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • erwten (diepvries) 250 g
  • wortelen 3
  • venkelknollen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • munt (vers) 1 plantjes
  • gember 2.5 cm
  • rode pepertjes (1 à 2)
  • vastkokende aardappelen (klein of 16 krielaardappelen) 8
  • uien 2
  • knoflook 4 teentjes
  • glutenvrije groentebouillon (1,5 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 6 dl heet water) 6 dl
  • ghee (geklaarde boter) (of 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie) 2 eetl.
  • komijnzaadjes 1 koffiel.
  • korianderbolletjes 1 koffiel.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de uien in halvemaantjes.
  2. Snipper de teentjes knoflook fijn en rasp de gember.
  3. Verwijder de pitjes uit de pepertjes (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
  4. Snij de wortelen in stukken.
  5. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in stukken.
  6. Snipper de peterselie en de munt fijn.
  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.
Bereiding (20 min. + 35 min.)
  1. Verhit de ghee in de schaal van een tajine of een kookpot. Voeg de ui, het knoflook, de gember, de pepertjes, het komijn- en korianderzaad toe en bak 2 à 3 minuten.
  2. Voeg de kurkuma, de aardappelen, de venkel en de wortelen toe. Stoof 3 min.
  3. Overgiet met de groentebouillon en breng aan de kook.
  4. Dek de tajine af, zet het vuur lager en laat 15 à 20 min. sudderen tot de aardappelen en de wortelen gaar zijn.
  5. Voeg de diepgevroren erwten toe en de helft van de peterselie en de munt. Kruid met peper en zout.
  6. Dek de tajine opnieuw af en laat nog 5 min. sudderen op een laag vuur.
Afwerking

Bestrooi met de rest van de peterselie en de munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vetten 6.9 g
Verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 47 g
Suikers 10.2 g
Vezels 9.9 g
Eiwitten 9.1 g
Zout 2.2 g
Tip

Je kan de erwten in dit recept vervangen door kikkererwten. Spoel de kikkererwten eerst onder koud water en laat uitlekken.