Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegetarische goulash met speltseitan

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • speltseitan 200 g
  • rode paprika's 2
  • gele paprika's 2
  • champignons 250 g
  • uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • tomatenstukjes (brik) 500 g
  • rode wijn 1 scheutjes
  • olijfolie 4 eetl.
  • gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
  • cayennepeper 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
  3. Snij de champignons en de seitan in stukjes.
Bereiding (35 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
  2. Voeg de paprikareepjes toe en stoof nog 3 min.
  3. Doe er de champignonstukjes bij en blus met de rode wijn. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
  4. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de seitanstukjes 3 min. aan alle kanten. Voeg toe aan het stoofpotje.
Afwerking

Serveer met rijst, couscous of bulgur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 169 kcal
Vetten 7.4 g
Koolhydraten 12.2 g
Eiwitten 10.1 g