
Vegetarische goulash met speltseitan
Ingrediënten
- speltseitan 200 g
- rode paprika's 2
- gele paprika's 2
- champignons 250 g
- uien 2
- knoflook 1 teentjes
- tomatenstukjes (brik) 500 g
- rode wijn 1 scheutjes
- olijfolie 4 eetl.
- gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
- cayennepeper 0.5 koffiel.
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
- Snij de champignons en de seitan in stukjes.
Bereiding (35 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
- Voeg de paprikareepjes toe en stoof nog 3 min.
- Doe er de champignonstukjes bij en blus met de rode wijn. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de seitanstukjes 3 min. aan alle kanten. Voeg toe aan het stoofpotje.
Afwerking
Serveer met rijst, couscous of bulgur.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
169 kcal
Vetten
7.4 g
Koolhydraten
12.2 g
Eiwitten
10.1 g