
Vegan worstjes met linzensalade
Ingrediënten
- veganistische sojaworsten 500 g
- kerstomaten 200 g
- rozemarijn (vers) 1 takjes
- knoflook 1 teentjes
- artisjokken (gegrild) 150 g
- belugalinzen 250 g
- mosterd op traditionele wijze 1 koffiel.
- groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
- olijfolie 3 eetl.
- geroosterde sesamolie 1 eetl.
- appelazijn 1 eetl.
- laurier 1 blaadjes
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Spoel de linzen goed onder koud water en laat uitlekken.
- Plet het teentje knoflook met de platte kant van een groot mes.
- Hak de gegrilde artisjokken grof.
- Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, bedruppel met de sesamolie en kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de graanmosterd onder de olijfolie en de appelazijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
- Zet de kerstomaatjes 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de linzen ± 25 min. in de groentebouillon met het laurierblaadje, de knoflook en het takje rozemarijn.
- Voeg de mosterdolie toe aan de warme linzen. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de kerstomaatjes, het vocht uit de ovenschaal en de artisjokken toe.
- Gril de worstjes op een matig hete BBQ of in een hete pan of grillpan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
651 kcal
Vetten
40.4 g
Verzadigde vetzuren
7.6 g
Koolhydraten
24.2 g
Suikers
2 g
Vezels
10.9 g
Eiwitten
41.8 g
Zout
5 g