Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegan worstjes met linzensalade

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • veganistische sojaworsten 500 g
  • kerstomaten 200 g
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • artisjokken (gegrild) 150 g
  • belugalinzen 250 g
  • mosterd op traditionele wijze 1 koffiel.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • geroosterde sesamolie 1 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de linzen goed onder koud water en laat uitlekken.
  2. Plet het teentje knoflook met de platte kant van een groot mes.
  3. Hak de gegrilde artisjokken grof.
  4. Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, bedruppel met de sesamolie en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Meng de graanmosterd onder de olijfolie en de appelazijn.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Zet de kerstomaatjes 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Kook intussen de linzen ± 25 min. in de groentebouillon met het laurierblaadje, de knoflook en het takje rozemarijn.
  3. Voeg de mosterdolie toe aan de warme linzen. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de kerstomaatjes, het vocht uit de ovenschaal en de artisjokken toe.
  4. Gril de worstjes op een matig hete BBQ of in een hete pan of grillpan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 651 kcal
Vetten 40.4 g
Verzadigde vetzuren 7.6 g
Koolhydraten 24.2 g
Suikers 2 g
Vezels 10.9 g
Eiwitten 41.8 g
Zout 5 g