Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegan tagliatelle met witloof, kikkererwten en posteleinpesto

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • stronken witloof 6
  • posteleinen 2 bosjes
  • citroenen 1
  • knoflook 1 teentjes
  • vegan kaasalternatief (Parm à Zaan) 75 g
  • tagliatelle (zonder eieren) 400 g
  • kikkererwten (blik of bokaal) 200 g
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.
  3. Rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof tot ze licht gekleurd zijn.
  4. Mix de pitten samen met de postelein (hou wat opzij voor de afwerking), het knoflook, het vegan kaasalternatief en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto.
  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  6. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in grove stukken.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Verhit de 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het witloof 10 min. zacht.
  2. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou een beetje van het kookvocht opzij.
  3. Doe de pasta opnieuw in de kookpot en voeg de posteleinpesto toe. Meng goed en voeg eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta toe om een gladde saus te krijgen.
  4. Voeg het witloof en de kikkererwten toe en kruid met zwarte peper en zout. Laat even opwarmen.
Afwerking

Verdeel de pasta over 4 diepe borden en bestrooi met de citroenzeste en de rest van de postelein.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 725 kcal
Vetten 30 g
Verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 86.2 g
Suikers 7.3 g
Vezels 10.6 g
Eiwitten 23.8 g
Zout 0.7 g