
Vegan lasagne met pompoen en linzen
Ingrediënten
4 personen- groene pompoenen 1
- rozemarijn 1 takjes
- uien 2
- plantaardig alternatief voor melk 7 dl
- margarine 1 eetl.
- belugalinzen 100 g
- passata (gezeefde tomaten) 500 g
- tarwebloem 2 eetl.
- olijfolie 4 eetl.
- oregano 0.5 koffiel.
- zwarte peper (molen)
- zout
- plantaardig alternatief voor mozzarella 150 g
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Hak intussen de blaadjes rozemarijn fijn.
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snij in plakken van 1/2 cm dik. Leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Kruid met zwarte peper, zout, oregano en rozemarijn. Bedruppel met 2 eetl. olijfolie en bak 30 min. in de voorverwarmde oven tot de pompoen mooi geroosterd en gaar is.
- Snipper ondertussen de uien fijn.
Bereiding (10 min. + 30 min. in de oven + 50 min)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de passata en de linzen toe en laat 20 min. afgedekt garen. Kruid met zwarte peper en zout.
- Laat ondertussen de margarine smelten in een kookpot en voeg de bloem toe. Laat al roerend even bakken. Voeg beetje bij beetje het melkalternatief toe en laat al roerend op een heel zacht vuur sudderen tot een mooi gebonden witte saus.
- Haal van het vuur, voeg het kaasalternatief toe en kruid met zwarte peper en zout.
- Leg in een ovenschaal een laagje tomatensaus met linzen, de pompoenpartjes en een laagje witte saus. Herhaal en eindig met een laagje witte saus.
- Snij het plantaardige alternatief voor mozzarella in plakjes en verdeel over de schotel. Bak 20 min. in de hete oven op 200 °C.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
549 kcal
Vetten
35.1 g
Verzadigde vetzuren
20.5 g
Koolhydraten
42.7 g
Suikers
11.6 g
Vezels
9.1 g
Eiwitten
11 g
Zout
2.2 g
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294