Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegan grill mix met pesto en geroosterde groenten

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vegan grill mix 600 g
  • rode paprika's 3
  • aubergines 3
  • courgettes 1
  • basilicum 1 plantjes
  • oregano (vers) 4 takjes
  • pijnboompitten 4 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij elke helft in 4 repen.
  2. Snij de aubergines en de ongeschilde courgette in schijfjes van 1 cm.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Mix de pijnboompitten met de basilicumblaadjes, de balsamicoazijn en 3 eetl. olijfolie tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Rits de blaadjes van de takjes oregano.
Bereiding (25 min.)
  1. Leg de paprikareepjes, de schijfjes aubergine en courgette op de rand van een matig warme barbecue. Grill 1 min. aan elke kant en leg op een schotel. Kruid met zwarte peper en zout en besprenkel met 3 eetl. olijfolie.
  2. Grill de vegan grill mix 2 à 3 min. aan elke kant in het midden van de barbecue. Verdeel dan over de schotel met geroosterde groenten.
Afwerking

Lepel een beetje pesto over de grill mix en de groenten. Bestrooi met de oreganoblaadjes en serveer met stukjes stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vetten 39.9 g
Verzadigde vetzuren 12 g
Koolhydraten 26 g
Suikers 18.3 g
Vezels 6.2 g
Eiwitten 46.2 g
Zout 2.9 g
Tip

Slecht weer?
Bak de vegan grill mix 5 min. in een pan. Rooster de groenten 20 à 30 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.