
Vegan bircher muesli met peer, veenbessen en macadamianoten
Ingrediënten
- peren 2
- plantaardig alternatief voor yoghurt (vb. Abbot Kinney's Almond Start) 400 ml
- macadamianoten 2 eetl.
- havervlokken 150 g
- gedroogde veenbessen 3 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Rasp 1 peer grof. Meng onder het yoghurtalternatief samen met de havervlokken en de veenbessen. Hou enkele bessen opzij voor de afwerking.
- Zet een nachtje in de koelkast.
Bereiding (10 min. + nacht in de koelkast + 10 min.)
- Verdeel de havermout over vier kommen.
- Snij de ongeschilde peer in plakken en hak de noten grof.
Afwerking
Verdeel de plakjes peer over de kommetjes en bestrooi met de grofgehakte noten en de rest van de veenbessen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
343 kcal
Vetten
14.9 g
Verzadigde vetzuren
1.8 g
Koolhydraten
39.5 g
Suikers
14.5 g
Vezels
6.8 g
Eiwitten
9.4 g
Zout
0 g