Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vanillepudding met muesli en hazelnoot

Dessert meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • volle melk 5 dl
  • verse room 2 dl
  • eieren 2
  • hazelnoten 50 g
  • muesli met fruit (Bauckhof) 100 g
  • honing 3 eetl.
  • rietsuiker 100 g
  • maïszetmeel 3 eetl.
  • vanillepoeder 2 mespunten
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). Rooster samen met de muesli 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Roer de honing onder de muesli met hazelnoot en roerbak 3 min. Laat afkoelen.
Bereiding (25 min. + afkoelen + enkele uren in de koelkast)
  1. Klop de eieren samen met de rietsuiker, het maïszetmeel en het vanillepoeder tot een luchtige massa.
  2. Giet de room en de melk in een kookpot en breng aan de kook. Voeg al kloppend en beetje bij beetje het eiermengsel toe. Blijf kloppen tot het mengsel opnieuw begint te koken. Zet het vuur lager en klop tot het mengsel begint in te dikken.
  3. Giet het mengsel in 6 potjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  4. Verdeel de muesli met hazelnoot over de vanillepudding.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 426 kcal
Vetten 21.2 g
Verzadigde vetzuren 9.9 g
Koolhydraten 48.9 g
Suikers 35.6 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 8.5 g
Zout 0.2 g