Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vanille-ijs met gekaramelliseerde pruimpjes en krokante kokoschips

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • pruimen 4
  • citroenen (alleen het sap) 1
  • vanille-ijs 4 bolletjes
  • boter 2 eetl.
  • kokoschips 4 eetl.
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • palmsuiker 1 eetl.
  • kaneel 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de pruimen in 2, haal de pit eruit en snij in partjes.
  2. Verdeel de kokoschips over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de ahornsiroop. Meng goed door elkaar.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Zet de kokoschips ± 10 min. in de oven. Laat afkoelen.
  3. Smelt de boter in een pan en bak de pruimenpartjes. Voeg het citroensap toe, bestrooi met de suiker en laat verder bakken tot ze lichtjes gekaramelliseerd zijn. Bestrooi met kaneel.
  4. Schep een bolletje vanille-ijs in een kommetje.
  5. Leg er enkele partjes gebakken pruim op en bedruppel met het sausje uit de pan.
  6. Werk af met de kokoschips.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vetten 16.2 g
Verzadigde vetzuren 11.7 g
Koolhydraten 18.5 g
Suikers 16.7 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 2.3 g
Zout 0.1 g