Vanille-ijs met gekaramelliseerde pruimpjes en krokante kokoschips

Vanille-ijs met gekaramelliseerde pruimpjes en krokante kokoschips

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Snij de pruimen in 2, haal de pit eruit en snij in partjes.

  3. Verdeel de kokoschips over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de ahornsiroop. Meng goed door elkaar.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Zet de kokoschips ± 10 min. in de oven. Laat afkoelen.

  7. Smelt de boter in een pan en bak de pruimenpartjes. Voeg het citroensap toe, bestrooi met de suiker en laat verder bakken tot ze lichtjes gekaramelliseerd zijn. Bestrooi met kaneel.

  8. Schep een bolletje vanille-ijs in een kommetje.

  9. Leg er enkele partjes gebakken pruim op en bedruppel met het sausje uit de pan.

  10. Werk af met de kokoschips.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234.0 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 18.5 g
Suiker 16.7 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 2.3 g
Zout 0.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294