Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Turkse pizza’s met lamsgehakt

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsgehakt 250 g
  • rode paprika's 2
  • peterselie 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • knoflook 1 teentjes
  • speltpitabroodjes 4
  • tomatenpuree 1 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • komijnpoeder 1 koffiel.
  • gerookt paprikapoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukjes.
  2. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  3. Mix de sjalotten, het knoflook en de paprikastukjes tot een fijne pasta.
  4. Meng het lamsgehakt, de tomatenpuree en het komijn- en paprikapoeder onder de pasta.
Bereiding (5 min. + 20 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de pitabroodjes doormidden en leg ze met de snijkant omhoog op een bakplaat.
  3. Verdeel er de gehaktmengeling over en bedruppel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Zet ± 12 à 15 min. in de oven tot de randen lichtjes gebruind zijn.
  5. Hak intussen de peterselieblaadjes fijn.
  6. Haal uit de oven en bestrooi met de peterselie.
Afwerking

Serveer met een gemengde groene salade bijv. rucola, veldsla en fijngesnipperd witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vetten 11.8 g
Verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 36.7 g
Suikers 5.4 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 19.2 g
Zout 0.8 g