Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tosti met gerookte zalm en lente-ui

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 4 sneetjes
  • lente-uitjes 0.5 bosjes
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • ricotta 4 eetl.
  • broden (naar keuze) 8 sneetjes
  • olijfolie 1 eetl.
  • sumakpoeder 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min.)
  1. Snipper de lente-uitjes en de peterselieblaadjes fijn. Meng dit onder de ricotta en kruid naar smaak met zwarte peper en zout en voeg de sumak toe.
  2. Besmeer hiermee 4 sneetjes brood naar keuze en beleg met een sneetje zalm. Besmeer opnieuw met de ricotta en leg er een sneetje brood bovenop. Bak in een pan met 1 eetl. olijfolie of croque-monsieurmachine aan beide kanten goudbruin.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 254 kcal
Vetten 9.3 g
Verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 27.3 g
Suikers 2.5 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 15.2 g
Zout 1.7 g