Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tonijnbeignets met kruidig yoghurtsausje

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • groene paprika's 0.25
  • lente-uitjes 3
  • limoenen 1
  • bieslook 1 plantjes
  • koriander (vers) 2 takjes
  • gember (vers) 3 cm
  • rode pepertjes 1
  • zwarte knoflook 2 teentjes
  • knoflook 1 teentjes
  • volle yoghurt natuur 5 eetl.
  • eieren 1
  • tonijn in olijfolie (blik) 150 g
  • speltbloem 50 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • komijnzaadjes 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Laat de tonijn goed uitlekken.
  2. Rasp de gember fijn.
  3. Rasp de schil van een halve limoen (niet het wit) tot je een koffiel. zeste hebt. Pers de hele limoen.
  4. Snij het rode pepertje in 2 en verwijder de pitjes. Hak de rest fijn.
  5. Snij de groene paprika in kleine stukjes.
  6. Snipper de lente-uitjes, het bieslook en het teentje knoflook fijn.
  7. Hak de koriander en het zwarte knoflook fijn.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Meng de tonijn met de gember, de limoenzeste, het pepertje, de paprika, 1/3 van de lente-uitjes, het knoflook en de komijnzaadjes. Voeg ook de speltbloem, het bakpoeder en het ei toe (je kan eventueel wat olijfolie toevoegen om een homogeen mengsel te krijgen).
  2. Leg telkens 1 eetl. op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Maak ondertussen de saus. Meng hiervoor de yoghurt met het limoensap, het zwarte knoflook, de rest van de lente-uitjes, het bieslook en de koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 160 kcal
Vetten 5.4 g
Verzadigde vetzuren 1.6 g
Koolhydraten 13 g
Suikers 1.7 g
Vezels 1.7 g
Eiwitten 13.9 g
Zout 0.7 g