Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tijmmuffins

Lunch minder dan 60 min. 6 stuks

Ingrediënten

  • citroenen 1
  • verse tijm 5 takjes
  • yoghurt 375 g
  • boter (+ 1 koffiel.) 40 g
  • eieren 2
  • vloeibare honing 50 g
  • kamutmeel 175 g
  • volkorenspeltmeel 95 g
  • suiker 50 g
  • amandelpoeder 30 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • fleur de sel 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Smelt de boter en laat afkoelen.
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
  3. Klop de eieren los met een vork.
  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (45 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng het kamutmeel, het speltmeel, de suiker, het amandelpoeder, het bakpoeder, de tijmblaadjes en de fleur de sel onder elkaar.
  3. Meng in een andere kom de eieren, de yoghurt, de honing, de boter en de citroenzeste.
  4. Voeg het droge mengsel toe aan het vochtige.
  5. Vet een muffinbakvorm met 6 vakjes in met 1 koffiel. boter en vul ze 3/4 met het beslag. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vetten 12.1 g
Verzadigde vetzuren 5.5 g
Koolhydraten 47.9 g
Suikers 20.3 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 12.3 g
Zout 0.6 g