
Tijmmuffins
Ingrediënten
- citroenen 1
- verse tijm 5 takjes
- yoghurt 375 g
- boter (+ 1 koffiel.) 40 g
- eieren 2
- vloeibare honing 50 g
- kamutmeel 175 g
- volkorenspeltmeel 95 g
- suiker 50 g
- amandelpoeder 30 g
- bakpoeder 1 koffiel.
- fleur de sel 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
- Klop de eieren los met een vork.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (45 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng het kamutmeel, het speltmeel, de suiker, het amandelpoeder, het bakpoeder, de tijmblaadjes en de fleur de sel onder elkaar.
- Meng in een andere kom de eieren, de yoghurt, de honing, de boter en de citroenzeste.
- Voeg het droge mengsel toe aan het vochtige.
- Vet een muffinbakvorm met 6 vakjes in met 1 koffiel. boter en vul ze 3/4 met het beslag. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
357 kcal
Vetten
12.1 g
Verzadigde vetzuren
5.5 g
Koolhydraten
47.9 g
Suikers
20.3 g
Vezels
4.4 g
Eiwitten
12.3 g
Zout
0.6 g