Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Thaise mosselen met curry

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • mosselen (versmarkt) 2 kg
  • chilipepers 2
  • lente-uitjes 1 bussels
  • gember (vers) 3 cm
  • knoflook 2 tenen
  • kokosmelk 400 ml
  • Thaise gelecurrypasta 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
  2. Snij de pepertjes in de lengte in 2, verwijder de pitjes (of laat ze zitten als het wat pikanter mag) en snij in dunne reepjes.
  3. Rasp de gember.
  4. Snipper de lente-uitjes grof en het knoflook fijn.
Bereiding (15 min + 15 min)
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de chilipepers, het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes enkele min.
  2. Voeg de currypasta toe en meng even.
  3. Voeg de kokosmelk toe, meng goed en doe er de mosselen bij.
  4. Laat enkele min. afgedekt garen op een matig vuur tot alle mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren op zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
Afwerking

Werk af met wat versgemalen zwarte peper en de rest van de lente-uitjes. Serveer bijvoorbeeld met wat stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vetten 27.3 g
Verzadigde vetzuren 15.8 g
Koolhydraten 14.4 g
Suikers 3.6 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 20.1 g
Zout 2.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294