Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tarte tatin van wortel

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 4
  • verse tijm 4 takjes
  • rode uien 2
  • bladerdeeg 1 rollen
  • bruine rietsuiker 1 koffiel.
  • karwijzaad 1 koffiel.
  • kokosolie 2 eetl.
  • zwarte peper 2
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de wortelen met een dunschiller in dunne linten.
  2. Snij de rode uien in 2 en daarna in dunne halve ringetjes.
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Plet de karwijzaadjes met de bolle kant van een lepel.
Bereiding (1 u. 20 min.)
  1. Verhit de kokosolie in een pan en stoof de halve uienringetjes 10 min. op een zacht vuur.
  2. Voeg de wortellinten, de tijm, het geplette karwijzaad en de bruine rietsuiker toe. Kruid met zwarte peper en zout. Stoof 20 min. op een zacht vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Doe de wortelmengeling in een taartvorm en bedek met het bladerdeeg. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Leg een bord of een schaal op het deeg en draai de taart om.
Afwerking

Serveer met een rucola- of witloofslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vetten 19 g
Koolhydraten 28.7 g
Eiwitten 3.9 g