Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tarte tatin van wortel

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • wortelen 4
  • verse tijm 4 takjes
  • rode uien 2
  • bladerdeeg 1 rollen
  • bruine rietsuiker 1 koffiel.
  • karwijzaad 1 koffiel.
  • kokosolie 2 eetl.
  • zwarte peper 2
  • zout
  • gemengde noten grof gehakt (naar keuze) 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de wortelen met een dunschiller in dunne linten.
  2. Snij de rode uien in 2 en daarna in dunne halve ringetjes.
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Plet de karwijzaadjes met de bolle kant van een lepel.
Bereiding (1 u. 20 min.)
  1. Verhit de kokosolie in een pan en stoof de halve uienringetjes 10 min. op een zacht vuur.
  2. Voeg de wortellinten, de tijm, het geplette karwijzaad en de bruine rietsuiker toe. Kruid met zwarte peper en zout. Stoof 20 min. op een zacht vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Doe de wortelmengeling in een taartvorm en bedek met het bladerdeeg. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Leg een bord of een schaal op het deeg en draai de taart om.
Afwerking

Strooi de grof gehakte noten over de de tarte tatin als deze uit de oven komt en serveer met een rucola- of witloofslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 323 kcal
Vetten 19 g
Verzadigde vetzuren 8.9 g
Koolhydraten 29.7 g
Suikers 7.1 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 5.6 g
Zout 1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294