
Tarte tatin van wortel
Ingrediënten
- wortelen 4
- verse tijm 4 takjes
- rode uien 2
- bladerdeeg 1 rollen
- bruine rietsuiker 1 koffiel.
- karwijzaad 1 koffiel.
- kokosolie 2 eetl.
- zwarte peper 2
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de wortelen met een dunschiller in dunne linten.
- Snij de rode uien in 2 en daarna in dunne halve ringetjes.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Plet de karwijzaadjes met de bolle kant van een lepel.
Bereiding (1 u. 20 min.)
- Verhit de kokosolie in een pan en stoof de halve uienringetjes 10 min. op een zacht vuur.
- Voeg de wortellinten, de tijm, het geplette karwijzaad en de bruine rietsuiker toe. Kruid met zwarte peper en zout. Stoof 20 min. op een zacht vuur.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de wortelmengeling in een taartvorm en bedek met het bladerdeeg. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen. Leg een bord of een schaal op het deeg en draai de taart om.
Afwerking
Strooi de grof gehakte noten over de de tarte tatin als deze uit de oven komt
Serveer met een rucola- of witloofslaatje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
301 kcal
Vetten
19 g
Koolhydraten
28.7 g
Eiwitten
3.9 g