Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tapenade met kappertjes, zonnebloempitten en peterselie

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • citroenen 0.5
  • sjalotten 1
  • zonnebloempitten 150 g
  • kappertjes 2 eetl.
  • zeewiermix (Salade du Pêcheur) 1 koffiel.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. Overgiet de zonnebloempitten met water en laat 8 u. weken in de koelkast. Giet af.
Bereiding (10 min.)
  1. Snipper de peterselieblaadjes fijn, hak de sjalot grof en pers de halve citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig).
  2. Giet de zonnebloempitten af en mix met de uitgelekte kappertjes, de platte peterselie, de sjalot en het citroensap tot een grove massa. Voeg de olijfolie toe en mix nog even. Bestrooi met zwarte peper en de zeewiermengeling.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vetten 23.5 g
Verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 5.9 g
Suikers 0.4 g
Vezels 4.2 g
Eiwitten 9.7 g
Zout 0.4 g
Tip

Lekker als vegetarisch broodbeleg op een stukje stokbrood of in een wrap.