
Tagliatelle met spekjes en champignon-preisaus
Ingrediënten
- gerookte spekblokjes 200 g
- champignons 500 g
- preien 1
- platte peterselie 1 plantjes
- rozemarijn (vers) 1 takjes
- sjalotten 2
- blauwgeaderde kaas 150 g
- tagliatelle 400 g
- tomatenpuree 1 eetl.
- witte wijn 1.5 dl
- olijfolie 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de prei in fijne reepjes.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Snij de champignons in partjes.
- Verkruimel de blauwgeaderde kaas.
- Hak de platte peterselie grof.
- Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper fijn.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekblokjes 5 min. goudbruin.
- Voeg de rozemarijn, de preireepjes en de fijngesnipperde sjalotten toe en stoof 5 min.
- Voeg de champignons toe en roerbak even. Doe er de tomatenpuree en de witte wijn bij en laat 10 min. afgedekt sudderen.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Meng de pasta meteen onder de champignonsaus en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel er de stukjes kaas over en werk af met de peterselie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
729 kcal
Vetten
30.3 g
Koolhydraten
74.4 g
Eiwitten
33.6 g