Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tagliatelle met spekjes en champignon-preisaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte spekblokjes 200 g
  • champignons 500 g
  • preien 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • sjalotten 2
  • blauwgeaderde kaas 150 g
  • tagliatelle 400 g
  • tomatenpuree 1 eetl.
  • witte wijn 1.5 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de prei in fijne reepjes.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Snij de champignons in partjes.
  4. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.
  5. Hak de platte peterselie grof.
  6. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper fijn.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekblokjes 5 min. goudbruin.
  2. Voeg de rozemarijn, de preireepjes en de fijngesnipperde sjalotten toe en stoof 5 min.
  3. Voeg de champignons toe en roerbak even. Doe er de tomatenpuree en de witte wijn bij en laat 10 min. afgedekt sudderen.
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. Meng de pasta meteen onder de champignonsaus en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel er de stukjes kaas over en werk af met de peterselie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vetten 30.3 g
Koolhydraten 74.4 g
Eiwitten 33.6 g