Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tagliatelle met pecannotenpesto en kippenreepjes

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenborstfilets 3
  • tomaten 6
  • platte peterselie 1 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • pecorino (blok) 50 g
  • tagliatelle 400 g
  • pecannoten 4 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper het knoflook fijn.
  2. Hak de peterselieblaadjes fijn.
  3. Rasp de pecorino.
  4. Hak 1 eetl. pecannoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  5. Snij 1 tomaat in stukken en verwijder de pitjes. Mix samen met 3 eetl. pecannoten, het knoflook, de peterselie, de pecorino en 4 eetl. olijfolie tot een pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Snij de overige 5 tomaten in partjes en verwijder de pitjes.
  7. Snij de kippenborstfilets in reepjes en kruid met de tijm, zwarte peper en zout.
Bereiding (35 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes aan alle kanten goudbruin en gaar.
  2. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de pesto en de partjes tomaat onder.
Afwerking

Verdeel de gebakken kippenreepjes over de pasta en werk af met de grofgehakte pecannoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 843 kcal
Vetten 39.3 g
Koolhydraten 73.7 g
Eiwitten 48.5 g