Tagliatelle met pecannotenpesto en kippenreepjes

Tagliatelle met pecannotenpesto en kippenreepjes

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Hak de peterselieblaadjes fijn.

  4. Rasp de pecorino.

  5. Hak 1 eetl. pecannoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  6. Snij 1 tomaat in stukken en verwijder de pitjes. Mix samen met 3 eetl. pecannoten, het knoflook, de peterselie, de pecorino en 4 eetl. olijfolie tot een pesto. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Snij de overige 5 tomaten in partjes en verwijder de pitjes.

  8. Snij de kippenborstfilets in reepjes en kruid met de tijm, zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes aan alle kanten goudbruin en gaar.

  11. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de pesto en de partjes tomaat onder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de gebakken kippenreepjes over de pasta en werk af met de grofgehakte pecannoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 843.0 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 73.7 g
Eiwit 48.5 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294