Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tagliatelle met champignons en cashewsausje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • champignons 400 g
  • rucola 100 g
  • wortelen 2
  • platte peterselie 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • knoflook 1 teentjes
  • tagliatelle 400 g
  • Nutty Bay Garlic (alternatief voor roomkaas van cashewnoten) 3 eetl.
  • droge witte wijn 1.5 dl
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de champignons in dunne plakjes en de wortelen in kleine blokjes.
  2. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  3. Hak de blaadjes peterselie heel fijn en meng onder 2 eetl. olijfolie.
  4. Hak de rucola grof.
Bereiding (10 min. + 25 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de helft van de champignons. Haal uit de pan, voeg 1 eetl. olijfolie toe en bak de rest van de champignons. Haal uit de pan.
  2. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de wortelblokjes toe en laat ± 10 min. zacht stoven.
  3. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
  4. Voeg de champignons toe aan de sjalot en de wortel en overgiet met de wijn. Laat even inkoken op een hoog vuur.
  5. Voeg de Nutty Bay en de peterselie toe en laat sudderen op een zacht vuur.
  6. Meng de pasta onder de saus en werk af met de rucola en een draai van de pepermolen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vetten 22.1 g
Verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 74.4 g
Suikers 3.6 g
Vezels 5.9 g
Eiwitten 22.1 g
Zout 1.2 g