Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Supercracker met erwtentapenade

Aperitiefhapje minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • doperwten 150 g
  • citroenen 0.5
  • munt (vers) 1 plantjes
  • bieslook 0.5 plantjes
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • chiazaadjes 50 g
  • lijnzaad 50 g
  • hennepzaadjes 50 g
  • sesamzaad (of andere zaden, noten of pitten naar keuze zoals pompoenpitten, zonnebloempitten, gehakte noten …) 50 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • rozemarijn (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  2. Pers de citroen (je hebt 1 koffiel. sap nodig).
  3. Snipper het bieslook fijn.
  4. Meng de zaden met de rozemarijn, 1 koffiel. zeezout en 1,5 dl water. Laat 10 min. rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 150 °C.
Bereiding (10 min. + 45 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg het knoflook toe en bak nog enkele min.
  2. Laat de doperwten 4 à 6 min. onafgedekt koken in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Mix de sjalot, het knoflook, de erwten en de munt tot een grove puree. Breng op smaak met het citroensap, zwarte peper en zeezout. Meng er het fijngesnipperde bieslook onder.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep er het zaadmengsel op. Leg er nog een vel bovenop. Rol met een deegrol zo dun mogelijk uit. Verwijder het bovenste vel bakpapier.
  5. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven en draai om. Bak nog 10 min. tot de cracker helemaal droog is.
  6. Laat afkoelen en breek in stukken. Serveer met de erwtentapenade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vetten 20.6 g
Verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 14.2 g
Suikers 1.7 g
Vezels 12.1 g
Eiwitten 13.5 g
Zout 0 g