Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Suikerbrood

Ontbijt meer dan 60 min. 1 brood

Ingrediënten

  • melk 2.5 dl
  • eieren 2
  • boter (+ 1 koffiel.) 100 g
  • verse gist 35 g
  • tarwebloem 500 g
  • parels van rietsuiker 200 g
  • suiker 30 g
  • zeezout 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (1 u. 35 min.)
  1. Klop de eieren los met 30 g suiker.
  2. Verwarm de melk op een zacht vuur (laat niet koken) en los hierin de gist en 100 g boter op.
  3. Voeg de bloem en het zeezout toe aan het eiermengsel. Giet er daarna de warme melk bij. Kneed 10 min. Voeg de rietsuikerparels toe.
  4. Dek af met vershoudfolie of een vochtige keukenhanddoek en laat 40 min. rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Vet een springvorm in met 1 koffiel. boter en doe er het deeg in. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3669 kcal
Vetten 105 g
Verzadigde vetzuren 63.1 g
Koolhydraten 593.1 g
Suikers 241.6 g
Vezels 12.2 g
Eiwitten 79.3 g
Zout 6.2 g