Strudel van groenten

Strudel van groenten

Hoofdgerecht 1 u. 15 min.
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Schil de pastinaak en de wortelen en snij in blokjes.

  3. Snij de aardperen in schijfjes.

  4. Rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Doe daarna hetzelfde met de zwarte komijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Rasp de schil van de sinaasappel, pers hem daarna uit.

  7. Meng de groenten met het sinaasappelsap, de olijfolie, de harissa, komijn, peper en zout. Leg de groenten op een ovenplaat met bakpapier en zet 30 min. in de oven.

  8. Leg het bladerdeeg op een bakplaat.

  9. Meng de geroosterde groenten met de feta en de sinaasappelzeste en verdeel de mix over het midden van het deeg.

  10. Smeer de randen in met eigeel en maak langs weerszijden 8 sneetjes in het deeg. Vlecht de deegreepjes over de vulling, bestrijk de bovenkant met eigeel en strooi er komijnzaadjes over. Zet 30 min. in de oven en bestrooi met pompoenpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2632.0 kj
Energie 629.0 kcal
Vet 42.0 g
Verzadigd vet 19.5 g
Koolhydraat 39.5 g
Suiker 10.2 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 20.1 g
Zout 2.5 g
natrium 1.0 g
Groente, fruit, noten en oliën 56.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294