Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Stoofpotje met kip en zachte chorizo

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenborstfilets 700 g
  • zachte chorizo (ongesneden, versmarkt) 200 g
  • rode paprika's 2
  • platte peterselie 1 plantjes
  • uien (middelgrote) 2
  • knoflook 2 teentjes
  • gepelde tomaten (blik) 600 g
  • witte bonen (blik) 600 g
  • gevogeltefond (bokaal) 40 cl
  • sherryazijn (of droge witte wijn) 5 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • gerookt zoet paprikapoeder 3 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 2 koffiel.
  • kaneel 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de witte bonen en laat uitlekken.
  2. Snij de kip in blokjes en de chorizo in sneetjes van ± 5 mm.
  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grove stukken.
  5. Hak de platte peterselie grof.
Bereiding (55 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sneetjes chorizo 3 min. krokant op een matig vuur. Haal uit de kookpot.
  2. Bak de kip 5 min. goudbruin in de olie van de chorizo. Kruid met zwarte peper en zeezout.
  3. Voeg de paprika, het knoflook en de ui toe en laat 10 min. sudderen tot de groenten gaar zijn. Roer regelmatig.
  4. Zet het vuur hoger en voeg de kaneel, de geroosterde zoete paprika en de tijm toe. Bak nog 1 min. verder.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg de sherryazijn toe. Laat inkoken.
  6. Voeg de gepelde tomaten en de gevogeltefond toe en laat 15 min. afgedekt sudderen. Meng er de witte bonen en de chorizo onder en laat nog 2 min. sudderen.
Afwerking

Voeg de platte peterselie toe aan de stoofpot en meng goed.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 682 kcal
Vetten 27.3 g
Verzadigde vetzuren 8.8 g
Koolhydraten 33.1 g
Suikers 13.7 g
Vezels 11.9 g
Eiwitten 70 g
Zout 3.1 g
Tip

Serveer deze stoofpot met knapperig brood.