
Spruitensoep met crumble van shiitake
Ingrediënten
- spruiten 500 g
- preien 1
- verse tijm 3 takjes
- uien 2
- shiitakes (gedroogde) 3
- geroosterde en ongezouten hazelnoten 2 eetl.
- groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1 L
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij het voetje van de spruiten. Maak de blaadjes van 3 spruiten los en zet opzij voor de afwerking. Hak de rest van de spruiten grof.
- Snipper het groen en het wit van de prei grof.
- Snij de uien grof.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Mix de tijmblaadjes samen met de geroosterde hazelnoten en de gedroogde shiitakes tot een kruimelig mengsel.
Bereiding (50 min.)
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de uien en de prei ± 5 min.
- Voeg de grofgehakte spruiten toe en overgiet met de bouillon.
- Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
- Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de soep over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de spruitenblaadjes en de crumble van shiitake.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
181 kcal
Vetten
8.9 g
Verzadigde vetzuren
1.3 g
Koolhydraten
11.8 g
Suikers
9 g
Vezels
13.1 g
Eiwitten
6.8 g
Zout
2.7 g