Spruitensalade met gekaramelliseerde nootjes

Spruitensalade met gekaramelliseerde nootjes

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snij de spruiten in twee en schik ze op de plaat.

  4. Rasp de schil van de sinaasappelen, pers ze uit. Meng het sap met 2 eetl. rodewijnazijn, een scheut olijfolie, chimichurri, peper en zout.

  5. Giet het mengsel over de spruiten, hussel door elkaar en laat 20 min. roosteren in de oven.

  6. Meng de noten met honing, zet 10 min. in de oven.

  7. Laat alles afkoelen. Voeg de veenbessen toe met de sinaasappelrasp, de rest van de azijn, olijfolie, peper en zout. Roer goed om.

  8. Meng voorzichtig de winterpostelein onder de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509.0 kcal
Vet 32.9 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 38.8 g
Suiker 30.6 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 8.0 g
Zout 0.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294