
Spruitensalade met gekaramelliseerde nootjes
Ingrediënten
- spruiten 500 g
- posteleinen (winter) 500 g
- sinaasappelen 2
- pecannoten 150 g
- gedroogde veenbessen 100 g
- rodewijnazijn 4 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- chimichurrikruiden 1.5 koffiel.
- honing 2 eetl.
- peper
- zeezout
Voorbereiding
Bereiding (30 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snij de spruiten in twee en schik ze op de plaat.
- Rasp de schil van de sinaasappelen, pers ze uit. Meng het sap met 2 eetl. rodewijnazijn, een scheut olijfolie, chimichurri, peper en zout.
- Giet het mengsel over de spruiten, hussel door elkaar en laat 20 min. roosteren in de oven.
- Meng de noten met honing, zet 10 min. in de oven.
- Laat alles afkoelen. Voeg de veenbessen toe met de sinaasappelrasp, de rest van de azijn, olijfolie, peper en zout. Roer goed om.
- Meng voorzichtig de winterpostelein onder de salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
509 kcal
Vetten
32.9 g
Verzadigde vetzuren
3.2 g
Koolhydraten
38.8 g
Suikers
30.6 g
Vezels
13.4 g
Eiwitten
8 g
Zout
0.1 g