Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Spinazieburger met rijstmix, prei en tahinsausje

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • spinazieburgers 4
  • preien 4
  • citroenen 0.5
  • koriander 1 plantjes
  • sjalotten 3
  • rijstmengeling 250 g
  • kikkererwten (blik of bokaal) 200 g
  • tahin (sesampasta) 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper het preiwit en een beetje van het groen fijn (doe de rest van het groen in de diepvriezer voor in een soep of een bouillon).
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Pers de halve citroen en meng het sap met de tahin. Leng aan met een beetje water tot je een mooi sausje hebt. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Hak de blaadjes koriander grof.
  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van de sjalot glazig.
  2. Voeg de rijst toe, meng even en overgiet met 5 dl water. Voeg een snuifje zout toe, breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt garen op een heel zacht vuur.
  3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de rest van de sjalot glazig. Voeg de prei toe en laat op een zacht vuur ± 20 min. stoven. Voeg 5 min. voor het einde de kikkererwten toe.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin.
  5. Meng de rijst onder de prei en de kikkererwten. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de koriander.
Afwerking

Serveer de burgers met de prei en de rijst. Lepel er wat van het tahinsausje over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vetten 27.2 g
Verzadigde vetzuren 7.3 g
Koolhydraten 72.6 g
Suikers 6.2 g
Vezels 8.8 g
Eiwitten 16.5 g
Zout 1.8 g