
Spinazie-quinoaballetjes met warmoespasta
Ingrediënten
- warmoes 400 g
- verse spinazie 200 g
- tomaten 4
- wortelen 1
- gember 2 cm
- knoflook 1 teentjes
- eieren 1
- volkorentagliatelles 400 g
- quinoa 150 g
- amandelmeel 60 g
- tarwebloem 40 g
- olijfolie 4 eetl.
- shoyu (sojasaus) 2 eetl.
- gemalen komijn 1 koffiel.
- korianderpoeder 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 3 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Snipper ondertussen de spinazie en het knoflook fijn.
- Rasp de wortel en de gember.
- Snij de warmoes grof.
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in reepjes.
- Meng de geraspte wortel, de spinazie, het knoflook en de gember onder de warme quinoa. Voeg ook het amandelmeel, de tarwebloem, het ei, de komijn en de koriander toe. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout.
- Vorm balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
Bereiding (30 min. + 20 min.)
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en stoof de warmoes 10 min. Meng er tegen het einde van de gaartijd de tomaten onder en voeg de sojasaus toe. Kruid met zwarte peper.
- Meng de warmoes onder de pasta. Verdeel samen met de spinazie-quinoaballetjes over de borden.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
781 kcal
Vetten
24.3 g
Koolhydraten
107.4 g
Eiwitten
31.1 g