
Spicy dumplings met frisse dip
Ingrediënten
- plantaardige dumplings Spicy (diepvries) 20
- lente-uitjes 4
- halfgedroogde tomaten in olie 5
- yoghurt natuur 4 eetl.
- olijfolie 1 eetl.
- chimichurrikruiden 0.5 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Laat de dumplings volledig ontdooien en dep goed droog.
- Hak de lente-uitjes en de halfgedroogde tomaatjes fijn.
Bereiding (ontdooitijd + 10 min. + 20 min.)
- Meng de yoghurt met de olijfolie, de kruiden, de lente-ui en de tomaatjes tot een glad sausje. Kruid met zwarte peper en zout.
- Bak de dumplings in de oven of in een pan tot ze lichtjes gekleurd zijn (instructies: zie verpakking).
Afwerking
Serveer als hapje met de frisse dip.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
162 kcal
Vetten
6.5 g
Verzadigde vetzuren
2.3 g
Koolhydraten
19 g
Suikers
3.7 g
Vezels
0.9 g
Eiwitten
6.3 g
Zout
1.8 g
Tip
Leg deze dumplings ook eens op de BBQ! Laat ze volledig ontdooien en dep goed droog. Leg ze op een bord, bedruppel met een beetje olijfolie en kruid met bijv. fijngestampte korianderbolletjes, een beetje sumak, fijngehakte korianderblaadjes en versgemalen zwarte peper. Laat 30 min. Marineren en gril op een matig hete BBQ tot ze aan beide kanten mooi grillstrepen hebben.