
Speltwafeltjes met vanille
Ingrediënten
- eieren 3
- boter 160 g
- speltbloem 250 g
- kokosbloesemsuiker 120 g
- puddingpoeder vanille 1 eetl.
- bakpoeder 0.5 eetl.
- vanillestokjes 1
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.
- Meng de speltbloem met het bakpoeder, de kokosbloesemsuiker, het puddingpoeder en het zout.
- Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
- Klop de eieren los.
Bereiding (30 min. + 1 u. in de koelkast)
- Meng de gesmolten boter en de vanillezaadjes onder de losgeklopte eieren.
- Meng het bloemmengsel onder het eiermengsel tot een glad deeg. Laat het deeg 1 u. rusten in de koelkast.
- Laat het wafelijzer goed heet worden en schep telkens 1 eetl. deeg op het wafelijzer voor 2 wafeltjes.
- Laat afkoelen op een rooster. Je kan de speltwafeltjes nog een week bewaren in een goed afgesloten doos.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
142 kcal
Vetten
7.8 g
Koolhydraten
15 g
Eiwitten
2.8 g