Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Speltwafeltjes met vanille

Tussendoortje meer dan 60 min. 20 wafels

Ingrediënten

  • eieren 3
  • boter 160 g
  • speltbloem 250 g
  • kokosbloesemsuiker 120 g
  • puddingpoeder vanille 1 eetl.
  • bakpoeder 0.5 eetl.
  • vanillestokjes 1
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  2. Meng de speltbloem met het bakpoeder, de kokosbloesemsuiker, het puddingpoeder en het zout.
  3. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
  4. Klop de eieren los.
Bereiding (30 min. + 1 u. in de koelkast)
  1. Meng de gesmolten boter en de vanillezaadjes onder de losgeklopte eieren.
  2. Meng het bloemmengsel onder het eiermengsel tot een glad deeg. Laat het deeg 1 u. rusten in de koelkast.
  3. Laat het wafelijzer goed heet worden en schep telkens 1 eetl. deeg op het wafelijzer voor 2 wafeltjes.
  4. Laat afkoelen op een rooster. Je kan de speltwafeltjes nog een week bewaren in een goed afgesloten doos.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vetten 7.8 g
Koolhydraten 15 g
Eiwitten 2.8 g