Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Soepje van knolselder, kastanje en prei-olie

Voorgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • knolselders 250 g
  • preien 2
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • bieslook (vers) 2 eetl.
  • gekookte hele kastanjes (bokaal) 250 g
  • groentebouillon 1.5 L
  • plantaardig alternatief voor room op basis van haver 2 dl
  • olijfolie 2 dl
  • arachideolie 2 eetl.
  • desembrood 200 g
  • plantaardig alternatief voor geraspte kaas 200 g
  • peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de knolselder en snij in stukken.
  2. Snij de preien, de ui en het knoflook in stukjes. Hoe het preigroen opzij.
  3. Hak de bieslook grof.
  4. Snij het desembrood in plakjes.
Bereiding (10 min. + 35 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Stoof de knolselder met het preiwit, de ui, knoflook en kastanjes. Voeg na 5 min. bouillon en het roomalternatief toe, laat 20 min. pruttelen.
  3. Doe het preigroen in de blender. Giet er 2 dl olijfolie bij en mix glad.
  4. Schik het brood op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie en zet 8 min. in de oven.
  5. Meng het kaasalternatief met bieslook en peper. Verdeel over de broodkrokantjes.
  6. Haal de soep van het vuur, mix glad met de staafmixer. Lepel de soep in kommetjes, druppel er prei-olie bij en serveer met kruidige krokantjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1156 kcal
Vetten 87.9 g
Verzadigde vetzuren 12.1 g
Koolhydraten 62.1 g
Suikers 11.4 g
Vezels 12.6 g
Eiwitten 22.8 g
Zout 5.3 g
Tip

Zelf een plantaardig alternatief voor smeerkaas maken? Leg 100 g zonnebloempitten en 100 g cashewnoten 2 u. in water. Laat uitlekken en mix ze in de blender met 2 eetl. edelgistvlokken, het sap van 1 citroen, peper en zout.