
Soepje van knolselder, kastanje en prei-olie
Ingrediënten
- knolselders 250 g
- preien 2
- uien 1
- knoflook 2 teentjes
- bieslook (vers) 2 eetl.
- gekookte hele kastanjes (bokaal) 250 g
- groentebouillon 1.5 L
- plantaardig alternatief voor room op basis van haver 2 dl
- olijfolie 2 dl
- arachideolie 2 eetl.
- desembrood 200 g
- plantaardig alternatief voor geraspte kaas 200 g
- peper
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de knolselder en snij in stukken.
- Snij de preien, de ui en het knoflook in stukjes. Hoe het preigroen opzij.
- Hak de bieslook grof.
- Snij het desembrood in plakjes.
Bereiding (10 min. + 35 min.)
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Stoof de knolselder met het preiwit, de ui, knoflook en kastanjes. Voeg na 5 min. bouillon en het roomalternatief toe, laat 20 min. pruttelen.
- Doe het preigroen in de blender. Giet er 2 dl olijfolie bij en mix glad.
- Schik het brood op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie en zet 8 min. in de oven.
- Meng het kaasalternatief met bieslook en peper. Verdeel over de broodkrokantjes.
- Haal de soep van het vuur, mix glad met de staafmixer. Lepel de soep in kommetjes, druppel er prei-olie bij en serveer met kruidige krokantjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
1156 kcal
Vetten
87.9 g
Verzadigde vetzuren
12.1 g
Koolhydraten
62.1 g
Suikers
11.4 g
Vezels
12.6 g
Eiwitten
22.8 g
Zout
5.3 g
Tip
Zelf een plantaardig alternatief voor smeerkaas maken? Leg 100 g zonnebloempitten en 100 g cashewnoten 2 u. in water. Laat uitlekken en mix ze in de blender met 2 eetl. edelgistvlokken, het sap van 1 citroen, peper en zout.