Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Soep van wortelloof

Vegetarisch minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • jonge wortelen (met loof) 1 bussels
  • preien 1
  • aardappelen 1
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • ricotta 200 g
  • boter 1 eetl.
  • groentebouillon (1 eetl. poeder of 2 blokjes opgelost in 1,5 L heet water) 1.5 L
  • komijnpoeder 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de ui en het knoflook grof.
  2. Snij het wit van de prei en het meeste van het groen in grove stukken.
  3. Snij 2/3 van het wortelloof af (het onderste deel dicht bij de wortel is erg bitter en niet bruikbaar) en pluk de blaadjes. Was grondig.
  4. Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm dik.
  5. Schil de aardappel en snij in grove stukken.
Bereiding (10 min. + 40 min.)
  1. Smelt de boter in een grote kookpot. Stoof de ui en het knoflook glazig.
  2. Voeg het komijnpoeder toe samen met de aardappelstukken, de prei en het wortelloof. Overgiet met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat 30 min. sudderen op een heel zacht vuur. Zet het deksel niet op de pot, zo behoudt de soep een mooie groene kleur.
  3. Kook of stoom de schijfjes wortel 20 à 25 min. beetgaar.
  4. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de soep over 4 kommen of diepe borden en verdeel er de schijfjes wortel over. Werk telkens af met een lepeltje ricotta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Vetten 9.7 g
Verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 17.5 g
Suikers 12.4 g
Vezels 7 g
Eiwitten 8 g
Zout 1.5 g